ReAttach

Wat is ReAttach?

Het dagelijkse leven staat bol van informatie, gebeurtenissen en emoties. De meeste mensen kunnen hier prima mee omgaan, en ervaren dan ook geen noemenswaardige problemen in hun dagelijkse leven. Maar wat als je geboren bent met autisme? Wat als je zoveel stress in je leven ervaart dat je continue op “overleven” staat? Wat als je perspectief op de toekomst door een ziekte of aandoening ernstig verstoord wordt? Dan kan ReAttach een uitweg bieden.

ReAttach is een jonge interventie met veelbelovende resultaten. Deze systeemgerichte methode kan zowel voor volwassenen als bij kinderen toegepast worden. De methode is bewezen effectief bij onder andere mensen met psychische problemen, problemen in de Sensorische Informatieverwerking, autisme, Niet Aangeboren Hersenletsel en chronische aandoeningen.

ReAttach heeft in 2015 de Clinical Neuropsychiatry Award gewonnen.

Mariëlle Bartholomeus is zowel geregistreerd therapeut als geregistreerd opleider bij het ReAttach Therapy Institute.

Enkele ervaringen:

“ReAttach was een combinatie van verwerken en opbouwen. Het fijne vond ik dat je dit doet zonder te praten” (volwassen vrouw, burn out klachten)


“Wij hebben de ReAttach behandeling bij onze zoon met autisme als zeer zinvol ervaren. Onze zoon slaapt hierdoor beter en is hierdoor rustiger thuis. Hij kan beter met situaties omgaan en zit veel lekkerder in zijn vel. Dus kunnen we niet anders zeggen dan: positief“ (ouders van een jongen met autisme)


“Wij als ouders hebben zelf ook een ReAttach sessie mogen ervaren. Het zorgt voor een stuk bewustwording op de momenten dat ik me zorgen zou maken over onze dochter. Op die momenten kan ik het beter loslaten en vertrouwen op haar kunnen” (ouders van een meisje met leerproblemen)


GROW gebruikt ReAttach binnen haar therapeutische gezinsweken.

Daarnaast is Mariëlle ReAttach opleider en geeft ze zowel in Nederland als in Spanje enkele keren per jaar de Reattach Basic Skills Training