Therapieweken

Visie en Missie:

De wereld om ons heen verandert in een razend tempo. De meeste mensen kunnen hier prima mee omgaan. Toch zijn er veel gezinnen die uit balans raken. Ze raken het overzicht kwijt en weten dit in de hectiek van alledag, ondanks alle hulp die er voorhanden is, onvoldoende te herstellen.

GROW biedt gezinnen de mogelijkheid om, even los van alle dagelijkse beslommeringen, te zoeken naar manieren om deze balans te herstellen. Binnen de therapeutische gezinsweken is er voor elk gezinslid de ruimte om te werken aan de eigen doelen.

De therapeutische gezinsweken zijn bedoeld voor gezinnen die in hun dagelijkse leven te kampen hebben met vragen waar ze moeilijk los van komen. Denk aan onder andere een of meerdere gezinsleden met:

 • Autisme
 • ADHD
 • Hoogbegaafdheid
 • Verstandelijke beperking
 • Een disbalans in de Sensorische Informatieverwerking en Hoog Sensitiviteit

GROW werkt binnen de therapeutische gezinsweken systeemgericht. Dit houdt in dat alle gezinsleden in het therapeutische proces worden betrokken. De onderlinge relaties en de invloed die de gezinsleden op elkaar hebben staan centraal.

Het therapeutische proces:

U kunt uw gezin via het contactformulier,telefonisch of via de mail aanmelden bij GROW.

Zodra uw gezin is aangemeld neemt GROW contact met de u op. Middels een skype afspraak wordt besproken wat de hulpvraag is en wordt samen met u als ouders gekeken of GROW aan deze vraag kan voldoen. In overleg met u wordt vervolgens een week afgesproken en wordt gestart met het proces:

 • GROW verzamelt relevante informatie over het gezin. Dit kan middels het opvragen van verslaglegging van therapieën die al in Nederland hebben plaatsgevonden, versturen van vragenlijsten, mailcontact of telefonisch contact met hulpverleners. U als ouders worden hier altijd bij betrokken zodat u weet wat er aan informatie gedeeld wordt.
 • GROW maakt aan de hand van alle verzamelde gegevens een plan van aanpak. Dit plan wordt op de eerste dag dat het gezin ter plekke is aan u voorgelegd.
 • De therapieweek wordt gestart: Er wordt gestart met een gezinsonderzoek, waarbij goed gekeken wordt naar de dynamiek die binnen het gezin speelt. De in te zetten technieken en middelen worden zorgvuldig gekozen aan de hand van de hulpvraag en het onderzoek. Tijdens de therapieweek wordt gewerkt met onder andere ReAttach behandelingen, wandelsessies, spel, gesprekken. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van onze therapiehonden. Er worden 2 therapie momenten per dag aangeboden. Zo is er voor het gezin ook voldoende ruimte voor ontspanning.
 • De therapie wordt geëvalueerd. Aan het einde van de therapieweek zal een evaluatie plaatsvinden met de ouders.
 • GROW schrijft een evaluatieverslag. U krijgt een evaluatieverslag toegestuurd. In dit verslag zal worden weergegeven waaraan gewerkt is en wat de resultaten zijn. Tevens worden adviezen opgesteld voor het vervolgtraject.
 • GROW legt indien nodig contact met betrokken hulpverleners voor het vervolgtraject. In overleg met u als ouders wordt via mail of telefonisch contact opgenomen met hulpverleners die reeds bij het gezin betrokken waren. De adviezen zullen worden toegelicht en het vervolgtraject wordt voor zover nodig vanuit GROW aangestuurd en gevolgd.

Verblijf:

U verblijft tijdens de therapeutische week in Cortijo el Alamo, in Velez-Blanco (Provincie Almería, Spanje). Het verblijf in de Cortijo is bij de prijs inbegrepen. Voor ontbijt, middag- en avondeten kunt U in de omliggende plaatsen (Velez-Rubio en Velez-Blanco) uitstekend terecht.

Voor meer informatie: zie www.cortijoelalamo.eu

Als gezin kunt u uiteraard vrij gebruik maken van alles wat de Cortijo u te bieden heeft (zwembad, barbecue plaats, fruitbomen, braamstruiken enz.). Tevens blijft er voldoende ruimte en tijd om de omgeving te ontdekken en als gezin een echt “vakantiegevoel” te ervaren.

Kosten:

De therapieweek voor een gezin met 4 personen kost u € 1560,00 *.

Hiervoor krijgt u:

 • Het voortraject (intakegesprek via Skype/Facetime, eventueel contact met hulpverleners)
 • 6 overnachtingen in de Cortijo (7 dagen)
 • Twee therapiemomenten per dag, ongeacht de duur van deze momenten.
 • Een uitgebreid verslag na afloop van de therapieweek
 • Indien nodig overdracht naar hulpverleners in Nederland (telefonisch of per mail).

Indien uw gezin bestaat uit minder of meer personen of u extra nachten wilt blijven, zal de prijs worden aangepast. De therapieprijs blijft hetzelfde, ongeacht het aantal personen.

* Bij uitbreiding van het therapieprogramma kunnen prijsaanpassingen worden gedaan. De genoemde basisprijs is geldig voor 2019

Tenslotte:

De ervaringen van de GROW therapeutische gezinsweken zijn zeer positief. Families die deze week hebben ervaren geven hierover het volgende aan:

“De therapieweek is een week waarin veel in beweging wordt gezet. We ervaren de week als een soort werkvakantie, waarin er een mooie balans is gevonden tussen therapie en ontspanning”


“Wat mooi dat je in één week tijd zoveel kunt bereiken. Eigenlijk best logisch ook, want vanuit een ontspannen situatie kun je veel sneller leren dan tussen de bedrijven door”


“Fijn dat de focus nu eens niet alleen ligt op ons kind, maar dat we allemaal betrokken worden. En sommige contactmomenten voelden niet eens als therapie, maar maakten het plaatje wel compleet”.


“We zijn fitter, meer verbonden en blijer naar huis gegaan. Met meer vertrouwen, meer inzicht in de triggers en helderheid in ons hoofd. Onze kinderen hebben allemaal een andere ontwikkeling doorgemaakt en we zien die ontwikkeling thuis doorgaan. Dat belooft wat!”