Therapieweken

Therapeutische Gezinsweken:

Als je met je gezin in het dagelijkse leven te kampen hebt met problemen waar je moeilijk los van komt, kan het fijn zijn om in een ontspannen vakantiesfeer, met elkaar te werken aan de vragen die er liggen. Even los van de drukte van alledag, begeleid door een ervaren kindertherapeut, samen aan de slag om de onderlinge band weer te versterken.

De therapeutische gezinsweken van GROW, in onze rustige omgeving, zijn hier uitermate geschikt voor. Zeker wanneer de reguliere zorg tekortschiet of je veel te lang moet wachten voordat je aan de beurt bent. Je kunt bij ons zowel tijdens als buiten de schoolvakanties terecht.

Binnen de therapeutische gezinsweken wordt systeemgericht gewerkt, samen kijken we naar wat er binnen je gezin goed gaat en wat er onderling speelt. Alle gezinsleden worden in het therapeutische proces betrokken. Door middel van ReAttach behandelingen en gezamenlijke activiteiten in de omgeving werken we aan het oplossen van jullie vragen en het verstevigen van jullie onderlinge band

Het therapeutische proces:

Je kan het gezin via het contactformulier, telefonisch of via de mail aanmelden bij GROW.

Zodra je gezin is aangemeld neem ik contact met jullie op. Middels een skype of facetime afspraak wordt besproken wat de hulpvraag is en wordt samen met jullie als ouders gekeken of ik aan jullie vraag kan voldoen. In onderling overleg wordt vervolgens een week afgesproken en wordt gestart met het proces:

  • Relevante informatie over het gezin wordt verzameld. Dit kan middels het opvragen van verslaglegging van therapieën die al in Nederland hebben plaatsgevonden, versturen van vragenlijsten, mailcontact of telefonisch contact met hulpverleners. Jullie als ouders worden hier altijd bij betrokken zodat je weet wat er aan informatie gedeeld wordt.
  • Ik maak aan de hand van alle verzamelde gegevens een plan van aanpak. Dit plan wordt op de eerste dag dat jullie aangekomen zijn, aan jullie voorgelegd.
  • De therapieweek wordt gestart: Er wordt gestart met een gezinsonderzoek, waarbij goed gekeken wordt naar de dynamiek die binnen jullie gezin speelt. De in te zetten technieken en middelen worden zorgvuldig gekozen aan de hand van de hulpvraag en het onderzoek. Tijdens de therapieweek wordt gewerkt met onder andere ReAttach behandelingen, wandelsessies, spel, gesprekken. Er worden 2 therapie momenten per dag aangeboden. Zo is er voor jullie als gezin ook voldoende ruimte voor ontspanning.
  • De therapie wordt geëvalueerd. Aan het einde van de therapieweek zullen we samen de therapieweek evalueren. Jullie krijgen een evaluatieverslag toegestuurd. In dit verslag zal worden weergegeven waaraan gewerkt is en wat de resultaten zijn. Tevens worden adviezen opgesteld voor het vervolgtraject.
  • Indien nodig wordt contact opgenomen met betrokken hulpverleners voor het vervolgtraject. In overleg met jullie als ouders wordt via mail of telefonisch contact opgenomen met hulpverleners die reeds bij het gezin betrokken waren. De adviezen zullen worden toegelicht en het vervolgtraject wordt voor zover nodig vanuit GROW aangestuurd en gevolgd.

Verblijf:

Jullie verblijven tijdens de therapeutische week in Cortijo el Alamo, in Velez-Blanco (Provincie Almería, Spanje). Het verblijf in de Cortijo is bij de prijs inbegrepen. Voor ontbijt, middag- en avondeten kunnen jullie in de omliggende plaatsen (Velez-Rubio en Velez-Blanco) uitstekend terecht.

Voor meer informatie: zie www.cortijoelalamo.eu

Als gezin kan uiteraard vrij gebruik gemaakt worden van alles wat de Cortijo te bieden heeft (zwembad, barbecue plaats, fruitbomen, braamstruiken enz.). Tevens blijft er voldoende ruimte en tijd om de omgeving te ontdekken en als gezin een echt “vakantiegevoel” te ervaren.

Kosten:

De therapieweek voor een gezin met 4 personen kost € 1750,- *.

Hiervoor krijgen jullie:

  • Het voortraject (intakegesprek via Skype/Facetime, eventueel contact met hulpverleners)
  • 6 overnachtingen in de Cortijo (7 dagen)
  • Twee therapiemomenten per dag, ongeacht de duur van deze momenten.
  • Een uitgebreid verslag na afloop van de therapieweek
  • Indien nodig overdracht naar hulpverleners in Nederland (telefonisch of per mail).

*Indien jullie gezin bestaat uit minder of meer personen of als jullie extra nachten willen blijven, zal de prijs worden aangepast.


ENKELE ERVARINGEN:

“De therapieweek is een week waarin veel in beweging wordt gezet. We ervaren de week als een soort werkvakantie, waarin er een mooie balans is gevonden tussen therapie en ontspanning”


“Wat mooi dat je in één week tijd zoveel kunt bereiken. Eigenlijk best logisch ook, want vanuit een ontspannen situatie kun je veel sneller leren dan tussen de bedrijven door”


“Fijn dat de focus nu eens niet alleen ligt op ons kind, maar dat we allemaal betrokken worden. En sommige contactmomenten voelden niet eens als therapie, maar maakten het plaatje wel compleet”.


“We zijn fitter, meer verbonden en blijer naar huis gegaan. Met meer vertrouwen, meer inzicht in de triggers en helderheid in ons hoofd. Onze kinderen hebben allemaal een andere ontwikkeling doorgemaakt en we zien die ontwikkeling thuis doorgaan. Dat belooft wat!”