Grow Home

Wie is Grow?

Mariëlle Bartholomeus,

Gezinstherapeut,

ReAttach therapeut Kind&Gezin,

Expert in Emotionele Intelligentie.


Weet je nog?
Weet je nog dat je samen met je partner koos voor het krijgen van kinderen en ernaar uitkeek om samen een prachtig en harmonieus gezin te stichten?

Weet je nog dat je zwanger was en droomde van hoe het zou zijn om je eigen kleine hummeltje in je armen te houden?
Weet je nog dat je jezelf beloofde om het “anders te doen” en helemaal voor je gezin te gaan?


Weet je nog dat het toch ook niet altijd meeviel om je kinderen op te voeden, om samen met je partner op een lijn te zitten? Om het hebben van kinderen te combineren met werk, vrienden, familie, gewoon met wat “de maatschappij” van je vraagt? En herinner je je al die goedbedoelde adviezen van je ouders en vriendinnen nog op de momenten dat je er even helemaal doorheen zat?Weet je nog dat je uiteindelijk op zoek ging naar hulp omdat je kind zich toch wat anders ontwikkelde of gedroeg dan de rest? Herinner je je nog de wekelijkse ritjes naar de therapeut en de tips en huiswerkopdrachten die je mee kreeg zodat je kind alles wat hij leerde van die leuke juf ook thuis kon oefenen?Ik moet even iets heel eerlijk toegeven…. Ik was een van die therapeuten die met veel liefde en passie heeft gewerkt met kinderen zoals die van jou. Ook ik heb jou wekelijks met je kind naar mijn praktijk laten komen, heb leuke spelletjes bedacht om je kind te motiveren een stapje verder te zetten in zijn of haar ontwikkeling en heb jou “bedolven” onder adviezen voor thuis en school. En het was leuk, daar niet van. Maar of het altijd even effectief was?

Toen wij gingen emigreren naar het Zuiden van Spanje wist ik dat ik nog lang niet klaar was met therapeut zijn. Dit is namelijk gewoon iets wat in je bloed zit. Ik wist ook dat dit de kans was om de zorg voor kinderen anders aan te pakken. Want zeg nou zelf, kun je een kind echt helpen als je ouders alleen betrekt via adviezen? Als je altijd maar een van de ouders spreekt, als je broertjes of zusjes niet kent? Ik denk van niet. En vanuit dit idee zijn de therapeutische gezinsweken van GROW ontstaan. Even weg uit het leven van alledag, als gezin op reis om in een week tijd te werken aan de vragen die jullie het meest bezighouden.


Waarom werkt dit dan wel?

De unieke situatie waarin je als gezin er even echt helemaal tussenuit bent om te kijken naar wat je zou willen veranderen of verbeteren binnen je gezin maakt de therapieweek zeer effectief. Je kunt je volledig focussen op dat wat belangrijk voor jullie is.

 

De combinatie van dagelijkse gezinsgerichte sessies en individuele ReAttach behandelingen maken de therapieweek zeer krachtig. Tussendoor is er veel ruimte voor ontspanning zodat je hetgeen je geleerd hebt kunt verwerken en kunt genieten van alles wat onze mooie omgeving je te bieden heeft.

 

Binnen slechts een week tijd is er een andere balans ontstaan en kunnen jullie verder met de stappen die jullie hier in Spanje gemaakt hebben.

 

Wil je weten wat andere gezinnen ervaren hebben?
Ik zou zeggen kijk maar eens naar de reacties van ouders die eerder een GROW therapeutische gezinsweek hebben meegemaakt. Of neem gerust contact met mij op voor meer informatie of een persoonlijk gesprek.