Grow Home

Wat is ReAttach?

ReAttach is een snelle methode om spanning te verminderen en gebeurtenissen te relativeren.

ReAttach is ontwikkeld door Dr. Paula Bartholomeus als interventie om volwassenen en kinderen te ondersteunen bij het verwerken van (psychologische) stress en het activeren van ontwikkeling en vaardigheden die belangrijk zijn voor het functioneren van alledag. Tijdens de GROW therapeutische gezinsweken wordt ReAttach ingezet om de doelen van elk gezinslid, gerelateerd aan de centrale hulpvraag van het gezin, te bereiken.

Tijdens ReAttach hoef je niet te praten.

ReAttach is een methode waarbij je niet uitgebreid hoeft te praten over waar je last van hebt en waar dit eventueel vandaan komt. Het enige wat je de therapeut hoeft te vertellen is wat op dit moment voor jou belangrijk is om te veranderen zodat we weten waar we tijdens de sessie aan kunnen werken. Je zou ReAttach kunnen zien als een hersentraining waarbij de therapeut je helpt om belemmerende gedachten te verminderen en de doelen die je voor jezelf hebt gemakkelijker te bereiken. Tijdens ReAttach geef ik als therapeut verbale denkopdrachten terwijl ik licht ritmisch met mijn vingers trommel op je handen. Gedurende dit proces heb je de ogen gesloten en hoef je zelf niet meer te praten. Met ReAttach ontstaan er nieuwe inzichten, krijg je meer rust in je hoofd (meer overzicht) en kun je gemakkelijker werken aan jouw persoonlijke leerdoelen.

Gemiddeld zijn 5 sessies van 60 minuten voldoende om het overzicht te verbeteren en de balans te herstellen.

ReAttach is een kortdurende methode. Tijdens elke sessie worden optimale omstandigheden gecreëerd om te verwerken, te leren en te automatiseren. ReAttach is een effectieve, zeer vriendelijke methode en wordt over het algemeen ervaren als een prettige en ontspannende behandeling. Al na gemiddeld 5 sessies ervaren cliënten dat er echt iets veranderd is. Ze voelen zich meer in balans, hebben meer grip op hun leven, ervaren minder stress en zijn beter in staat te functioneren.

Mijn kind gaat met sprongen vooruit.  

ReAttach wordt afgestemd op het ontwikkelingsniveau van degene die de therapie ontvangt.

Het is een systeemgerichte benadering: Als ouders word je actief betrokken bij de behandeling van je kind en krijg je zelf ook ReAttach aangeboden. Hiermee leggen we een stevige basis voor je kind om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

Ervaringen van cliënten die ReAttach behandelingen hebben gehad:

“ReAttach was een combinatie van verwerken en opbouwen. Het fijne vond ik dat je dit doet zonder te praten”

(volwassen vrouw, burn out klachten)

“Wij hebben de ReAttach behandeling bij onze zoon met autisme als zeer zinvol ervaren. Onze zoon slaapt hierdoor beter en is hierdoor rustiger thuis. Hij kan beter met situaties omgaan en zit veel lekkerder in zijn vel. Dus kunnen we niet anders zeggen dan: positief“ 

(ouders van een jongen met autisme)

“Wij als ouders hebben zelf ook een ReAttach sessie mogen ervaren. Het zorgt voor een stuk bewustwording op de momenten dat ik me zorgen zou maken over onze dochter. Op die momenten kan ik het beter loslaten en vertrouwen op haar kunnen” 

(ouders van een meisje met leerproblemen)